Pressning

Pressning

Pressning av fuktigt ensilage ställer stora krav på tekniken. Grödan måste snabbt formas till en bal med hög densitet. Tid är en knapp och dyrbar resurs i vallskörden, inte minst när det gäller entreprenadverksamhet. Med automatisk inplastning av balarna kan man spara in på en förare och traktor.

KUHN's I-BIO+ är en kompakt och smidig kombipress som plastar in balen medan den är kvar i presskammaren. Pressens låga egenvikt gör att den passar mindre traktorer och kuperad terräng, där bärigheten är begränsad.

FB/FBP fixkammarpress kan fås med eller utan inplastare. 18 PowerTrack-valsar i stål pressar skonsamt men effektivt såväl ensilage som hö och halm även vid hög hastighet.

VB/VBP flexkammarpress med det unika systemet för hög baldensitet (Progressive Density) gör att varje bal kan pressas precis som du vill ha den, stenhård hela vägen igenom eller med en mjuk kärna även med liten diameter. Kombipressen pressar och plastar in balar från 80-185 cm.

Samtliga pressar härovan använder den mycket effektiva Integralrotorn, där inmatningsskruvarna sitter monterade direkt på rotorn vilket ökar kapaciteten. Till pressarna väljer man ett snittverk med 14 eller 23 knivar.

 

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng