Utfodring

Lantmännen Maskin erbjuder mixervagnar från både JF och KUHN.

När grovfoder, kraftfoder och mineraler blandas till en välbalanserad foderstat blir det en jämnare tillgång på foder för alla korna. Tekniken säkerställer att korna inte själva kan välja vilken ingrediens de vill äta mest av. Att få kraftfoder och grovfoder samtidigt är också bättre för våmmens funktion.

Mixervagnar från KUHN

Med en årlig tillverkning på över 2 000 mixervagnar är KUHN världens största producent av fullfodervagnar. Det innebär stor erfarenhet och kunskap när det gäller vagnarnas konstruktion och utformning. De typiska kanterna på behållarens kortsida ger ett perfekt motstånd vid mixningen. I kombination med slitstarka blandarskruvar, asymmetriska självrenande knivar, en extra kastvinge och en extra stigning på den översta fjärdedelen av skruvspiralen ger detta en snabb mixning och en snabb utfodring.

Växellådorna är tagna från KUHN's egen produktion av rotorharvar och är dimensionerade för 250 hk. Tillsammans med det långa avståndet på 340 mm mellan skruvarnas lager ger detta en mycket pålitlig och driftsäker mixervagn. Samtliga vagnar är standardutrustade med en mekanisk växellåda där skruvarna roterar med antingen 16 eller 29 rpm. Fullfodervagnarna byggs i basmodeller där man sedan monterar en påbyggnad för att nå önskad volym. Ett stort utbud av extrautrustning som t ex elevator, elmanövrering och extra luckor ger stor flexibilitet. Finns i många modeller upp till 45 m³.

JF:s fullfoderblandare

JF:s fullfoderblandare finns i modeller från 6,5 - 45 m³. Blandaren baseras på en grundvagn med vertikalskruv som byggs på med moduler allt efter behov. Det gör att fullfoderblandaren kan anpassas i efterhand om behoven förändras. På VM-1S är hjulen placerade bakom karet på vagnen, så att hela chassiet sänks till en totalhöjd på bara 2,06 meter. Utöver ökad framkomlighet gör den lägre höjden det enklare att lasta i foder.

Feeder VM Multi både utfodrar och strör halm. Såväl utmatningsband som halmströutrustning sitter framtill, vilket ger en perfekt överblick. Det tar bara 4 sekunder att skifta mellan arbetsuppgifterna genom att häva/sänka enheten med doseringsrotor.

Den vertikala blandarskruven i slitstarkt specialstål har ett högt varvtal som gör att du blandar fodret på bara 10-15 minuter. Skruvens kantbockade spiraler förhindrar valvbildning i blandningen och ger ett smakfullt foder. Feed Manager vågsystem med fjärrstyrda handterminaler är standard och ett enkelt och praktiskt hjälpmedel för att optimera utfodringen.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng