2012-09-05

Nytt utseende och nya funktioner för Valtras T-serie

Valtras T-modeller uppdateras nu med ny design med bl a dubbla strålkastare.

Utöver nytt utseende har T-serien även fått ett stort antal uppdateringar och nya funktioner som gör seriens traktorer ännu mer effektiva och användbara.

Valtras T-serie har fått uppdaterad design. Motorhuven har fått dubbla, runda strålkastare.

De nya AGCO Power-motorerna på 6,6 och 7,4 liter har nya turbosystem, nytt drivbältessystem, nytt motorstyrningssystem samt en ny typ av SCR-system som renar avgasemissionerna mycket effektivare. Även bränsleeffektiviteten har fått mycket uppmärksamhet. T163 Direct är den första traktorn med steglös transmission som har Valtras legendariska EcoPower-system. Systemet gör att föraren kan sänka motorns varvtal från maxvärdet på 2.100 till 1.900 varv/min samtidigt som det maximala vridmomentet ökas från 680 till 740 Nm, allt med en enda knapptryckning.

Varvtalshållarens strömställare har flyttats till armstödet.

Detta ger tillgång till maximal effekt vid låga 1.700 varm/min och maximalt vridmoment vid 1.250 varv/min. Med EcoPower-funktionen minskas bränsleförbrukningen med upp till 10 procent, beroende på arbetsuppgift och
–förhållanden. Funktionen minskar även buller, är mindre skadlig för miljön och förlänger motorns livslängd.

De nya T-modellerna är mer användbara än någonsin tack vare att de utrustats med andra generationens transmissioner. Med Direct 2.0 kan motorn och transmissionen arbeta tillsammans med ändå större precision. På Versu- och Direct-modellerna har reglagen för varvtalshållare, kraftuttag, autostyrning och fyrhjulsdrift flyttats från sidopanelen till förarens armstöd, för att ge enklare åtkomst. På Direct-modellerna kan föraren justera hur transmissionen reagerar på motorbelastningen med hjälp av potentiometern. Förare som uppskattar bränsleeffektivitet kan köra mer vid lägre motorvarvtal, medan förare som är ute efter stadiga kraftuttagsvarvtal kan prioritera ett konstant motorvarvtal istället.

Liksom alla andra Valtra-traktorer kan nya T-serien skräddarsys i fabriken enligt kundens behov. Det stora utbudet av funktioner och tillval gör det enkelt att sätta samman den perfekta kombinationen för jordbruk, kommunala entreprenörsuppdrag, skogsbruk eller krävande arbeten inom byggsektorn.

Vill du veta mer? Här finns all info om T-seriens nya modeller med tekniska specifikationer och mycket mer. 2012-09-04

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng