2012-10-31

Väderstad introducerar två års garanti

Som ett led i sitt kvalitetsarbete introducerar Väderstad två års garanti på alla sina produkter.

"Det här speglar vårt kvalitetstänk som är av största vikt när vi utvecklar nya produkter i allt från materialval till utprovningsmetoder", säger Fredrik Lundén, marknadschef på Väderstad.

Vid material- och komponentval väljer Vaderstad ofta lite dyrare lösningar om dessa ger en längre livslängd. En problemfri maskin med högt andrahandsvärde är billigare att äga.

"Vi har ett långsiktigt tänk i allt vi gör och har arbetat länge för att kunna erbjuda den här tryggheten till våra kunder. Vi möter ofta kunder som fortfarande använder sina produkter efter många år i hårda förhållanden", säger Fredrik Lundén.

Tidig provning av olika lösningar
Under utvecklingsarbetet provas olika tekniska lösningar i såväl datorsimulerande stresstester som i praktiska prov i fält. Under åren har Väderstad byggt upp en industriell provningsverksamhet med olika typer av riggar samt ett kunnande hur mätresultaten stämmer med verkligt slitage.

Olika typer av testriggar
Olika typer av testriggar.

I en jättelik stencentrifug testas slitdelar
I en jättelik stencentrifug testas slitdelar.

Riggarna möjliggör en vetenskaplig provning på kort tid.

Väderstads testområde i närheten av fabriken

"Utvecklingen av nya lantbruksmaskiner och metoder är kärnan i Väderstad och vi är så övertygade om utvecklingsmetoderna och testningsverksamheten att vi nu vågar erbjuda två års garanti", avslutar Fredrik Lundén.

2012-10-30

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng