Lantmännen Maskin ökar på Claas

Lantmännen maskin servar fortsatt Claas maskiner

Under vinterhalvåret skapas förutsättningarna för kommande säsongs skörd och en viktig del i det arbetet är att säkerställa att maskinparken är i trim och redo att utföra de uppgifter de är ämnade för. Det gäller inte minst skördemaskiner.

– En tröska går ofta flera hundra timmar per säsong och då ska allting fungera. Är vädret gynnsamt finns det inte utrymme för brister i maskinparken eller stillestånd. På Lantmännen Maskin jobbar vi därför konsekvent med att friskvårdsserva våra kunders maskinpark så att de är redo i god tid inför säsong berättar Gustaf Karlsson, affärsområdeschef service, reservdelar och tillbehör.

Med bas i våra drygt 60 egna, lokalt förankrade anläggningar i Sverige tillhandahåller vi friskvårdsservice till alla typer av maskiner och varumärken. Välutbildade tekniker och specialister går igenom och säkerställer att såväl elektronik som hydraulik och slitdelar matchar maskinens kapacitet.

– Ett tecken på att våra kunder värnar allt mer om sina maskiner är att bokningen av friskvårdsservice i våra verkstäder ökar. Under årets vintersäsong har exempelvis omsättningen på friskvårdsservice av Claas-maskiner ökat med drygt 8 % berättar Gustaf.

Vad förändras efter 1 april?

Från 1 april är Lantmännen inte längre officiell servicepartner och återförsäljare av Claas-reservdelar. Men det betyder inte att Lantmännen Maskin överger segmentet.

- Som Claas-ägare kan du även fortsatt känna dig trygg med att både serva och köpa reservdelar från Lantmännen Maskin. Vi köper inte längre våra delar direkt från Claas men tillhandahåller fortsatt minst lika många delar till Claas-maskiner som tidigare. Det gäller såväl originaldelar som kvalitetssäkrade alternativa delar avslutar Gustaf Karlsson.

Vill serva alla maskiner

 – Det är en oerhört viktig del att ge kunderna den service de behöver. Många har maskiner från många olika tillverkare, och vi vill ge service över hela bredden. Vi jobbar i dag med reservdelar och service för alla märken, även John Deere och Claas, säger Björn Nordgaard, Kommunikationschef, Lantmännen Maskin.

 

Läs mer om hur Lantmännen Maskin fortsatt tryggar servicen av din Claas-maskin. 

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng