2017-11-13

Valtra – Årets traktor 2018

Det blev dubbla utmärkelser på Agritechnica mässan i Hannover för Valtra som med T254 Versu Smart Touch tog hem både titeln ”Årets Traktor 2018” och designpriset ”The Golden Tractor 2018”.

Tractor of the year Valtra SmartTouch

Valet gjordes av 23 oberoende journalister som representerade 24 europeiska jordbruksmagasin. ”Tractor of the Year” är en av de mest prestigefyllda utmärkelserna i branshen som lägger fokus på innovation, teknik och prestanda. För Valtra är det första gången man vinner detta pris.


- Detta är ett viktigt erkännande för Valtra och AGCO och en fantastisk fortsättning av flera erkännanden och utmärkelser som 4 generationer har fått sedan första lanseringen 2014. Valtra T254 med SmartTouch armstöd är ett bevis att kontinuerligt utvecklingsarbete av Valtra ger bönderna pålitliga, användarvänliga lösningar med senaste tekniken till sin Valtra, säger Mikko Lehikoinen, marknadschef för Valtra Inc.


Valtra SmartTouch – enklare än din smartphone
Användargränsnittet till Valtra SmartTouch representerar det bästa i branschen när det gäller användarvänlighet och utformning. 9 tums terminalen är enkel att använda  och funktionerna nås med högst två klick eller svep.Det är även möjligt att skapa egna profiler för förare/eller arbete som ska utföras direkt i traktorn som sparas automatiskt i användarprofilen med undantag för ändringar i terminalinställningar.SmartTouch är fullt integrerad med : Guidance, Isobus, AgControl och Taskdoc.  

Intelligent körspak – Kör en powershift växlad som en steglös
Versu-modellens körspak gör det möjligt att öka och minska hastigheten och samtidigt ha full kontroll på accelerationen.  Det finns ingen växel att byta mellan spak och pedalläge eftersom de arbetar i perfekt synkronisering redan, något som ger ökad flexibilitet och komfort för föraren.  

5-stegs transmissionen har fyra grupper, två krypkörningsområden och 30 hastigheter i båda körriktningarna. Skiftning är exakt och enkel, oberoende om det görs helt automatiskt eller manuellt med körspaken. Modellen har också Valtra's Hill-Hold-funktion som gör det lätt att starta med enbart gaspedalen, även i uppförsbacke och den patenterade hydrauliskassistenten ger automatiskt mer hydrauliskt flöde, antingen stillastående eller vid körning utan någon påverkan av körhastigheten.

Precis som i andra Valtra 4: e generationsmodeller är komfort, hållbarhet, mångsidighet och hög funktionalitet standard även i T254 Versu. Modellen har funktioner som ingen annan powershift växlad traktor har. Det kan också skräddarsys,  med Valtras TwinTrac-omvänd förarplats eller SkyView-hytt för utmärkt sikt bak.

Tractor of the year Valtra SmartTouch on a field

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng