Invigning av skogscenter kryddas med välgörenhetsauktion

Vi satsar på skogen! Den 12 september inviger vi KompetensCenter Skog i Värnamo. I samband med detta auktionerar vi ut en guldlackerad Kesla-kran där pengarna går till Barncancerfonden. Lägg ditt bud redan nu!

Jon Rolfsson, segmentschef skog på Lantmännen Maskin.

Just nu är förberedelserna inför invigningen i full gång. Det mesta är färdigmålat, fasaden är tillsnyggad och såväl visningshallen som gårdsplanen håller på att fyllas med maskiner.

– Tanken med KompetensCenter Skog är, att på en plats, samla den bredd av kvalitetsprodukter och kompetens som Lantmännen Maskin erbjuder, för såväl den lilla skogsbrukaren som den stora skogsentreprenören. Vi har helhetskoncept för alla behov, säger Jon Rolfsson, segmentschef skog på Lantmännen Maskin.

Förutom det breda produktutbudet finns det också möjlighet att provköra produkterna i sin rätta miljö. Det ger kunderna ännu större trygghet till att göra ett bra maskinval.

– Om någon till exempel vill köpa en skogsvagn, vill vi ge kunden möjlighet att testa den i praktiskt arbete. Vill man boka en provkörning är det bara att ta kontakt med sin lokala säljare. Vid behov kan jag, och även leverantörer, finnas på plats på KompetensCenter Skog i Värnamo för att diskutera fram specifika helhetslösningar.

 

Valtra N114 rustad för skogen

Förutom det breda produktutbudet finns det också möjlighet att provköra produkterna i sin rätta miljö. Det ger kunderna ännu större trygghet till att göra ett bra maskinval.

Auktion med många vinnare

Redan på invigningen kommer nyfikna besökare att kunna provköra ett par ekipage inne på anläggningen. Förutom Lantmännen Maskins personal kommer även ett flertal leverantörer vara representerade. Men invigningsdagen, som pågår kl 10-18, innefattar mycket mer än så. Klockan 13 är det officiell invigning med Gunde Svan.  

– Gunde kommer att prata om sin karriär och sina skogsmaskiner och han är ju väldigt rolig att lyssna på, säger Jon Rolfsson.

Två timmar senare, klockan 15, avslutas auktionen av ”guldkranen” Kesla 202T, som Lantmännen Maskin vann i en tävling på SkogsElmia tidigare i år.

– Vi tog beslutet att använda kranen till ett välgörande ändamål och pengarna som vi får in från auktionen går oavkortat till Barncancerfonden. Så genom att lägga ett bud gör man något gott, samtidigt som man får en väldigt fin timmerkran.

Lägg ett bud!

Auktionen av guldkranen är redan i full gång på Lantmännen Maskins hemsida och pågår fram till midnatt den 11 september, därefter är det skriftliga bud på plats under invigningen som gäller.

– Klockan 15 avslutar vi auktionen och meddelar det högsta budet. Är det då någon som vill lägga ett högre bud så klubbar vi och slår, skrattar Jon Rolfsson.

Mer information om programmet under invigningsdagen hittar du här och vill du delta i auktionen klickar du här!

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng