FendtFendt IDEAL Fendt IDEALFendt Ideal

Fendt IDEAL

Innovation och nytänkande

Fendt IDEAL skördetröska är utvecklad från ett tomt pappersark och utan gränser.  Byggda helt från grunden, med en futuristisk design och laddad med banbrytande teknik möter den behoven hos professionella bönder och entreprenörer - idag och i framtiden. 

Med marknadens längsta rotor på 4,84 meter och en diameter på 600 millimeter är IDEAL designad för skonsam och effektiv tröskning utan att tumma på kvalitet. En intelligent teknikbärare vars innovationer ger dig en oöverträffad skördarupplevelse.

Tre modeller för olika behov 

IDEAL tröskan kommer i tre modeller med 451, 538 respektive 647 hästkrafter. Fendt IDEAL 9 och IDEAL 8 har högpresterande MAN-motorer, och IDEAL 7 har en effektiv AGCO-Powermotor. Detta garanterar maximal effekt tillsammans med låg bränsleförbrukning

Fendt IDEAL

 • Dual Helix processorn- marknadens längsta rotor på 4,84 meter och en diameter på 600 mm. Rotorn är designad för att kunna köras långsammare vilket ger en effektiv tröskning och skonsam bearbetning av halmen. Med den lägre hastigheten kommer även 20-50 procent lägre effektbehov.
 • Rotorerna kan smidigt reverseras från förarplats vid ett eventuellt stop.
 • IDEALbalance ™ ingår i det nya intelligenta renssystemet, som du bara hittar på Fendt IDEAL. Två speciellt utformade återföringsplan, gjutna i nylon, ger perfekt kontroll över grödans flöde från rotorerna till förberedningsplanet, samtidigt som planets fulla längd används.
 • Uppnå optimal belastning. Med de svängda återföringsplanen, utan rörliga delar, kompenserar IDEALbalance ™ för sluttningar på upp till 15%, enbart genom sin radikalt nya och innovativa design. Detta ökar den totala effekten av renssystemet utan justeringar från föraren.
 • Streamer 210 är marknadens effektivaste tanktömningssystem. Med en tankvolym på 17 100 liter och en tömningshastighet på 210 liter per sekund.  Utöver detta har systemet hydrauliska manövrerade flödesspjäll, där tömningshastigheten kan justeras direkt från förarplats.
 • DriveCenter fördelar kraften ut till de olika drivenheterna, vilket gör drivlinan mycket driftsäker och enkel – endast 13 remmar på hela maskinen.
 • IDEALharvest™ gör det möjligt att i realtid se grödans flöde i maskinen med hjälp av akustisk sensorteknik (MADS) längs rotorerna och sållskassen. Med hjälp sensorerna och en kvalitetskamera kan föraren, via en iPad, välja sin strategi och få tröskan att helt automatiskt optimera inställningarna för bästa resultat.
 • Med IDEAL TrakRide™ får du idealisk komfort och minsta möjliga marktryck. Med en bandbredd på upp till 910 mm eller 36 '' per sida fördelas vikten på en stor
  kontaktyta av hela 2,9 m2 . För att öka komforten har TrakRide den senaste hydrauliska fjädringstekniken och samtliga kullager arbetar i ett oljebad.
 • Med AutoDock™  möjliggörs automatisk tillkoppling av skärbordet från förarplats på endast 5 sekunder
ModellIDEAL 7IDEAL 8IDEAL 9
Antal rotorer 1 2 2
Rotorlängd (mm) 4.837 4.837 4.837 
Rotordiameter (mm) 600
600
600 
Volym Spannmålstank (l) 12.500
12.500
17.100 
Tömningshastighet (l/s)
140
140
210
Motor
AgcoPower 7-cyl
MAN
MAN
Maxeffekt (kW/hk)
336/451
401/538
483/647 

Senaste nytt

Fendt IDEAL är en helt ny tröska, utvecklad från grunden precis som kunderna vill ha den. Här kan du kort få en inblick i bestens finesser från våra experter. 

 

 

 

 


Dela:   | Skriv ut | Ladda ned broschyr (3,67 Mb)
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng